Termeni si conditii

 1. CLAUZE GENERALE

 

Aceste Conditii Generale constituie un contract intre vizitatorii/utilizatorii site-ului www.florile-mariei.ro si SC Florile Mariei Solidago SRL , inregistrata la Oficiul Registrul Comertului sub numarul J40/4214/09.03.2021, C.I.F. 43875085 si cuprinde orice utilizare a site-ului web detinut de SC Florile Mariei Solidago SRL.

Daca nu sunteti de acord cu acesti termeni si conditii, trebuie sa opriti imediat utilizarea acestui site Web.

Ne rezervam dreptul de a schimba si actualiza continutul site-ului in orice moment, precum si Politica de confidentialitate, Termenii si conditiile de folosire.

Comenzi si cereri pentru oferte de pret

Comenzile sau cererile pentru oferta de preturi pot fi transmise la adresa de email a societatii contact@florile-mariei.ro  sau telefonic. Utilizatorul are obligatia de a furniza date corecte si cat mai concrete cu privire la proiectul dorit. SC Florile Mariei Solidago SRL Rnu poate fi trasa la raspundere sub nicio forma pentru neplaceri cauzate de furnizarea de catre utilizator a unor informatii incorecte sau incomplete. In cazul in care consideram ca o cerere sau o comanda este incompleta sau incorecta, putem cere detalii suplimentare utilizatorului folosind adresa de e-mail si/sau numarul de telefon furnizate de acesta.

 

Politica de pret si produs

Toate fotografiile prezentate pe website sunt cu titlu de prezentare, produsele livrate putand diferi in functie de stocurile disponibile si mana de lucru folosita. Produsele, fiind manufacturate, sunt unice; plantele naturale sunt unice, aspectul lor putand diferi; produsele din cosul cadou pot diferi, pastrandu-se aspectul / gustul / tematica / aroma generala si valoarea. Se respecta intocmai valoarea produsului final si aspectul / caracteristicile generale.

Preturile produselor pot fi subiectul unei negocieri doar in cazul unor volume mari.

 

Confidentialitate, date personale si cookie-uri

SC Florile Mariei Solidago SRL se supune legislatiei romane si UE privind confidentialitatea si protectia datelor. Prin utilizarea site-ului nostru, confirmati ca ati citit si sunteti de acord cu Politicile de confidentialitatele www.florile-mariei.ro si ca sunteti de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastra. in conformitate cu aceste declaratii.

SC Florile Mariei Solidago SRL va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care o furnizati. Folosim datele dumneavoastra, doar daca avem acordul, in mai multe feluri, in functie de natura lor. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document. Pentru mai multe detalii accesati pagina Politica de confidentalitate

 

Proprietatea site-ului web si a continutului

Continutul site-ului www.florile-mariei.ro este proprietatea SC Florile Mariei Solidago SRL

 

Conciliere

In cazul in care aveti o nemultumire in legatura cu serviciile oferite de SC Florile Mariei Solidago SRL, ne puteti scrie pe adresa de email: contact@florile-mariei.ro

Orice conflict aparut intre client si companie se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care conflictul nu s-a solutionat la intelegere intre cele doua parti, competenta revine instantelor, conform legislatiei in vigoare.

 

Forta majora

Nici clientul, nici SC Florile Mariei Solidago SRL nu sunt raspunzatori pentru neindeplinirea obligatiilor din cauza unor circumstante care depasesc controlul rezonabil. Ne angajam sa luam toate masurile posibile pentru a limita efectul si durata unor astfel de circumstante si de a gasi alte modalitati de a indeplini obligatiile.

Termenii si conditiile acestor site-uri web ale SC Florile Mariei Solidago SRL au intrat in vigoare la 10.03.2021

www.florile-mariei.ro nu comercializeaza produse alcoolice persoanelor sub 18 ani.

 

 

 1. CLAUZE SPECIALE

 

2.1. Produsele disponibile pe siteul www.florile-mariei.ro  pot continemateriale uscate sau conservate, suport de sticla, lemn, metal sau plastic, burete floral, pamant, flori la fir, plante verzi, plante cu flori, plante cu fructe, plante cu legume, fructe, legume sau alte elemente de decor. Acestea nu sunt destinate consumului uman.

Cadourile (produse alimentare) care pot fi adaugate  produselor din flori sunt produse destinate consumului uman.

In baza O.G. 21/1992, Legea 449/2003 si O.G. 174/2008, O.G. 34/2014 produsele comercializate pe www.florile-mariei.ro beneficiaza de garantie, cu exceptia produselor perisabile – flori, plante.

2.2. Siteul www.florile-mariei.ro ofera o garantie de 3 zile pentru produsele care contin flori la fir, pentru mentinerea prospetimii florilor dar numai in conditiile in care se respecta regulile de intretinere mentionate in continuare.

PRODUSE CU FLORI SI PLANTE (BUCHETE FLORI, ARANJAMENTE FLORALE, ARANJAMENTE PLANTE, TERARII, PLANTE IN GHIVECI)

Toate fotografiile prezentate pe website sunt cu titlu de prezentare, buchetele si aranjamentele pot diferi usor de fotografie in functie de stocurile disponibile si de mana designerului. De asemenea, plantele pot diferi usor fata de fotografia prezentata.

Produsele care contin flori sunt realizate handmade, individual, fiind usor diferite intre ele. Nu doar mana designerului poate sa difere. Florile si plantele sunt naturale si unice. Chiar si cele din aceeasi specie difera usor una de cealalta. Si plantele cresc diferit, de aceea ele pot diferi usor fata de fotografia prezentata pe site.

Deoarece disponibilitatea anumitor sortimente de flori si plante difera in functie de sezon, sau in cazul in care un anumit sortiment nu exista pe stoc la un moment dat, ne rezervam dreptul de a schimba respectivul sortiment cu unul echivalent ca stil si de aceeasi valoare sau mai mare. Daca schimbarea este majora, vom incerca sa te contactam pentru acord. Plantele de suport (frunze, verdeata) si vasele pot fi schimbate fara instiintare anterioara. Daca nu reusim sa te contactam prin canalele folosite in comunicarea anterioara, vom considera ca avem acordul tau.

Pentru a te bucura cat mai mult de florile sau plantele primite, te rugam sa ai in vedere cateva

 

R E C O M A N D A R I      

 • Inainte de a introduce buchetul de flori in apa, taie 1-2 cm din tulpinile florilor si clateste bine vasul folosit. Inlocuieste apa, taie 1-2 cm din tulpinile florilor si clateste bine vasul o data la 2-3 zile. In cazul aranjamentelor de flori realizate in burete floral, adauga putina apa in fiecare zi pentru a evita uscarea buretelui floral;
 • Uda plantele si aranjamentele de plante periodic, astfel incat solul sa fie mereu umed. Unele aranjamentele cu plante si unele terarii pot fi realizate in vase ce nu permit drenarea apei in exces. Uscarea solului sau udarea excesiva a acestuia, duc la deteriorarea plantelor. Foloseste un fertilizator atunci cand uzi plantele. Dilutia ingrasamantului se va face urmand instructiunile de pe eticheta acestuia;
 • Aranjamentele cu plante si terariile pot contine muschi verde natural. Muschiul verde natural este conservat si nu are nevoie de apa. Evita pe cat posibil udarea acestuia atunci cand adaugi apa plantelor.
 • Terariile sunt aranjamentele cu plante realizate in recipiente de sticla inchise sau cu capac. Terariile nu au nevoie de o udare periodica, ci de o reglare a umiditatii din interiorul vasului. Daca pe peretii vasului se observa un condens excesiv, lasa aranjamentul descoperit pentru a permite evaporarea excesului de apa. Daca solul pare uscat, adauga putina apa plantei.
 • Pastreaza florile, aranjamentele florale, plantele, terariile sau aranjamentele cu plante ferite de razele directe ale soarelui si departe de sursele directe de caldura sau aer conditionat. Temperatura medie, recomandata, de pastrare a florilor este de 16-18 grade C. Temperatura medie, recomandata, de pastrare a plantelor este de 18-20 grade C.
 • Aceste produse pot contine burete floral, pamant, flori la fir, plante verzi, plante cu flori, plante cu fructe, plante cu legume, fructe, legume sau alte elemente de decor. Acestea nu sunt destinate consumului uman.
 • Aceste produse sunt perisabile si nu se pot returna.

 

PRODUSE DE DECOR

Toate fotografiile prezentate pe website sunt cu titlu de prezentare, produsele din aceasta categorie, in special cele care contin bucati de lemn (driftwood) pot diferi usor de fotografie. In cazul produselor care contin bucati de lemn (driftwood) vom incerca mereu sa alegem lemne asemanatoare cu cele din fotografii, dar acestea nu pot fi identice. Toate produsele sunt realizate handmade, iar fiecare produs in parte este unic, astfel livrarea produselor poate dura intre 2 si 7 zile.

Pentru a te bucura cat mai mult de aceste produse te rugam sa ai in vedere cateva recomandari:

 • Acest produs este realizat numai din materiale uscate sau conservate in suport de sticla, lemn, metal sau plastic. Muschiul conservat (denumit si licheni stabilizati) si plantele si florile conservate (denumite si stabilizate sau “criogenate”) isi pastreaza aspectul pentru cativa ani in urmatoarele conditii:
 • produsele vor fi pastrate numai la interior, in spatii aerisite, cu o umiditate normala si o temperatura intre 15 si 30 grade C;
 • produsele NU TREBUIE UDATE NICIODATA;
 • produsele nu trebuie expuse la soare (raze UV), sau in actiunea directa a surselor de caldura/ frig (calorifer, aer conditionat);
 • pe cat de mult posibil trebuie evitate atingerea sau pipairea;
 • produsul va fi sters de praf numai cu un pamatuf din pene.
 • Atat muschiul conservat cat si plantele si florile conservate NU AU NEVOIE DE APA. Apa face ca produsele sa se decoloreze, sa se usuce si sa devina casante si favorizeaza aparitia mucegaiului.
 • Aceste produse pot contine muschi conservat, plante si flori conservate, burete floral, pamant, suporti de sticla, lemn, metal sau plastic sau alte elemente de decor. Aceste produse nu sunt destinate consumului uman.

 

PRODUSE GOURMET

Aceste produse sunt destinate consumului uman, dar numai cu conditia respectarii indicatiilor de pastrare de pe ambalajul fiecarui produs si in termenul de valabilitate al acestuia. Aceste produse sunt achizitionate din magazine specializate si nu sunt produse de catre SC Florile Mariei Solidago SRL.

 

2.3. ANULAREA COMENZII SAU MODIFICAREA PRODUSELOR

Te poti razgandi in legatura cu comanda plasata. Modificarea sau anularea comenzii se va face numai in scris, la adresa de email contact@florile-mariei.ro, cu cel putin 24 de ore anterior orei de livrare, cu exceptia produselor comandate pentru evenimente gen nunti, botezuri si alte asemenea, in aceste cazuri anularea sau modificarea comenzii putand fi facute cu minimum 7 zile anterior datei livrarii.

Incercam sa raspundem si modificarilor de ultim moment, insa nu putem garanta decat schimbarile transmise cu cel putin 24 de ore anterior orei de livrare.

In cazul anularii comenzii, cu respectarea termenului mentionat, SC Florile Mariei Solidago SRL garanteaza returnarea 100% a platii efectuate in termen de maxim 15 zile de la sesizare.

In cazul anularii comenzii dupa termenul mentionat, SC Florile Mariei Solidago SRL returneaza numai 50% din plata efectuata in termen de 15 zile de la cerere.

Compania isi rezerva dreptul de a-si alege clientii si de a anula o anumita comanda, urmand a anunta clientul de aceasta schimbare cu minimum 2 ore inaintea orei de livrare.

 

2.4. RETURNAREA PRODUSELOR

Conform legii, produsele perisabile nu se pot returna – florile si plantele sunt produse perisabile.

Produsele alimentare se pot returna in termen de 15 zile calendaristice iar produsele non-alimentare se pot returna in termen de 30 zile calendaristice de la primirea comenzii in urmatoarele conditii:

– produsele neperisabile se returneaza intacte, continand toate partile / elementele / accesoriile initiale;

– returnarea se face numai prin trimiterea produselor pe adresa SC Florile Mariei Solidago SRL prin orice curier rapid, exceptand Posta Romana;

– transportul coletului de retur va fi platit de catre client in momentul expedierii, in caz contrar fiind refuzat la primire;

– in colet se vor afla toate documentele primite initial.

In cazul respectarii tuturor conditiilor de ramburs, suma platita va fi rambursata integral, ,in termen de maximum 15 zile de la primirea solicitarii de returnare si de acceptare a returului din partea SC Florile Mariei Solidago SRL. Clientul va primi suma achitata, insa nu va avea dreptul si la alte despagubiri.

Prin plasarea unei comenzi telefonice la unul din numerele de telefon sau prin e mail, se intelege ca ai citit si esti de acord cu clauzele Listei de Termeni si Conditii.

 

CUM COMAND

SC Florile Mariei Solidago SRL livreaza produse unice, create la comanda, in functie de solicitarile cumparatorului, de evenimentul pentru care se achizitioneaza, de sfaturile designerilor nostri, dar si de florile disponibile, in functie de sezon.

Pentru a cumpara produsele noastre, este suficient sa ne sunati sau sa ne scrieti pe adresa de email contact@florile-mariei.ro, sa ne spuneti ce va doriti, data la care doriti sa va fie livrate produsele, precum si alte detalii pe care le considerati importante, urmand ca noi sa analizam solicitarea si sa va confirmam disponibilitatea. In functie de solicitarile dumneavoastra, poate fi necesara o plata in avans.

Preturile mentionate pe site sunt orientative.